Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Veraart
Oostdam 28
4651 AW STEENBERGEN

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

slijterij wijnhandel Veraart úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Veraart
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

Armorik France Single Malt Whisky Classic

(0,0 / 5)
Armorik France Single Malt Whisky Classic
Armorik Single Malt wordt geproduceerd door de Warenghem Distillerie, gelegen in Lannionin in Bretagne. De distilleerderij werd in 1900 opgericht door Leon Warenghem. Na jaren van ervaring met het distilleren van vooral fruit en likeuren, besloot men in 1983 de overstap te maken naar het distilleren van whisky. 1987 Zag de geboorte van de eerste Bretonse whisky, een blend genaamd WB – Whisky Breton (25% malt en 75% grain). Een nog belangrijker stap was de introductie in 1998 van Armorik, de eerste Bretonse single malt. Distillatie vindt plaats in twee aangepaste alambics Charentais, een wash still van 6000 liter en een spirit still van 2400 liter. Er zijn drie grote rvs silo’s die als washbacks gebruikt worden. Voor de whisky wordt alleen gebruik gemaakt van de middle cut die gedurende zeven uur uit de ketel vloeit. Voor de rijping heeft men zowel bourbon als nieuwe en refill vaten van Bretons eikenhout. Deze vaten zijn gemaakt van eikenhout uit het Parc d’Armorique. Sherryvaten worden in eerste instantie alleen gebruikt voor het finishen van de whisky. Het water wordt van meer dan 100 meter diepte opgepompt uit een bron die Rest Avel (huis van de wind) heet. Na aanvankelijk alle gerst zelf gemout te hebben, wordt dit inmiddels uitbesteed.
Classic is de basismalt (hoeksteen noemen ze het zelf) van Armorik. Hij wordt samengesteld uit whisky’s van verschillende leeftijden die hebben gerijpt op zowel bourbon- als sherryvaten. De whisky wordt niet koud gefilterd en gebotteld op een sterkte van 46%. De aromatische eigenschappen komen mede tot stand door de rijping aan de Bretonse kust.
€ 36,99
Fles
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Frankrijk
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
46% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Medium & Granig
Kleur
Goud
Geur
Tamelijk licht met bloemige aroma’s, noten, citrusfruit en toast.
Smaak
Lekker fruitig, met tonen van zoete honing, vanille en een lichte kruidigheid. De tonen van eikenhout krijgen mooi tegenwicht van frisse citrustonen.
Afdronk
Fijn kruidig met een zweem van ziltigheid.
Serveertip
Wilt u Armorik France Single Malt Whisky Classic online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop is in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review