Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Veraart
Oostdam 28
4651 AW STEENBERGEN

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

slijterij wijnhandel Veraart úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Veraart
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

The Glenlivet Cipher Speyside Single Malt Whisky

(0,0 / 5)
The Glenlivet Cipher  Speyside Single Malt Whisky
Rijdend vanaf de plaats Dufftown, de B9009 naar het zuiden volgend, ziet men de Glenlivet distilleerderij aan de linkerkant van de weg in de vallei liggen. Dit is de vallei van de rivier de Livet, die langs de distilleerderij stroomt en uitmondt in de rivier de Avon. Glenlivet betekent gewoon "de vallei van de Livet". In 1824 werd de distilleerderij door George Smith opgericht, die als eerste, na invoering van de nieuwe belastingwet in 1823, een vergunning aanvroeg. Om zich tegen zijn boze buren, die nog illegaal bleven stoken, te beschermen kreeg George Smith van de hertog van Gordon twee pistolen. Deze zijn nog in het bezoekerscentrum te bezichtigen. Door het succes van The Glenlivet profiteerden ook de zo'n twintigtal distilleerderijen uit de omgeving van zijn bekende naam, door hun whisky ook onder de naam Glenlivet te verkopen. In 1880 deed de rechter de uitspraak, dat J.W. Smith het alleenrecht kreeg van Glenlivet en de andere distilleerderijen de naam Glenlivet alleen achter hun eigen naam mochten gebruiken. In het stillhouse van The Glenlivet staan vier wash stills en vier spirit stills, alle verwarmd met stroom. De productie capaciteit van de distilleerderij van The Glenlivet is door een recente verbouwing bijna verdubbeld. De opening van de uitgebreide distilleerderij vond plaats op 4 juni 2010 en gebeurde door Prins Charles. De whisky wordt op refill, bourbon en op sherryvaten gerijpt. De sherryvaten krijgen de laatste jaren de voorkeur. Het brouwwater komt uit een onderaardse bron de Josie's Well geheten. De bron is omgeven door een wit hek met de naam erop. Het koelwater komt uit de rivier de Livet.
Een nieuwe Glenlivet en een zeer mysterieuze. Er zijn geen details bekend gemaakt over leeftijd, rijping of samenstelling, er zijn geen proefnotities en bovendien is hij gebotteld in een ondoorzichtige zwarte fles. De naam verwijst dan ook naar geheimschrift en de sleutel daartoe. Master Distiller Alan Winchester nodigt u uit om het mysterie te ontrafelen. Op de website van The Glenlivet kunt u met zijn begeleiding een poging wagen. Cipher wordt in 25 landen uitgebracht, 33.000 flessen op een sterkte van 48%.
€ 199,99
Fles
Huidige voorraad: 1
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Regio
Speyside
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
48% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Mild & Zacht
Kleur
Goud
Geur
Een opvallende vanille toets, wat gember en rozijntjes aan de kruidige kant en een zoete invloed van caramel en honing met een vleugje zoethout en drop.
Smaak
Opvallende Werhters Original of botersnoep, wat carameltoffee, een vleugje appelsien en ananas, wat perzik, honing, pure chocolade en zelfs wat gember en een lichte toets van munt.
Afdronk
Een leuke zoete en fruitige afdronk die matig lang blijft hangen.
Serveertip
Wilt u The Glenlivet Cipher Speyside Single Malt Whisky online kopen of bestellen ?
Of weten waar te koop in de buurt van Zutphen,Holten, Deventer, Apeldoorn ?
Te koop in onze slijterij tussen Overijssel en Gelderland
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review