Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Veraart
Oostdam 28
4651 AW STEENBERGEN

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

slijterij wijnhandel Veraart úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

U bent hier:
Veraart
Whisky
Exclusief topSlijter
Aanbieding

BLACKADDER BLACK SNAKE

(0,0 / 5)
BLACKADDER BLACK SNAKE
One of only 442 bottles
Cask Number 2484
Bottled in December 2015
Blackadder

Blackadder gelooft in het bottelen van alleen de whisky’s die volledig natuurlijk zijn – dus het in leven houden van de eeuwenoude tradities, waarbij ze eerst liefdevol gedistilleerd worden en over de jaren heen zorgvuldig ouder worden terwijl ze in de vaten liggen te rijpen. Achter Blackadder staat Robin Tucek, die samen met John Lamond co-auteur is van The Malt Whisky File (inmiddels meer dan 150.000 exemplaren in druk). Alle Blackadder whisky’s zijn door hem persoonlijk geselecteerd.

Blackadder’s uitdaging is dan ook om alleen de zo natuurlijk mogelijke vaten te selecteren en te bottelen. Om dit te waarborgen geven ze hun whisky’s alleen een lichte filtratie om te voorkomen dat er deeltjes van het vat in de fles terecht zouden komen. Blackadder Raw Cask whisky’s zijn echter helemaal niet gefilterd. Alle Blackadder whisky’s zijn single cask bottelingen. Dit geldt ook voor whisky die gebotteld zijn onder alle internationale Blackadder labels: ABERDEEN DISTILLERS, CLYDESDALE ORIGIONALS en CALEDONIAN CONNECTIONS whisky. Elk vat is anders en uniek. Hierdoor is er een enorm complex en gevarieerd aanbod van verschillende whisky’s beschikbaar om uit te kiezen voor hun klanten.

Elk vat wordt gekozen omdat het één van de beste voorbeelden is van zijn soort en leeftijd. Geen enkel vat whisky is ooit precies gelijk geweest aan een ander, omdat zowel de aard van het eikenhout dat wordt gebruikt als de omstandigheden waaronder het wordt opgeslagen invloed hebben op de uiteindelijke spirit die wordt geproduceerd. Blackadder is daarom in staat om de meest uiteenlopende smaken whisky’s aan te bieden.

Omdat ze de geschorste vetten er niet hebben uitgefilterd kunnen hun whisky’s wat ‘melkachtig’ lijken omdat er in de fles onder bepaalde temperaturen sedimentatie kan ontstaan. De enige toevoeging die ze doen aan de whisky is puur Schots water tijdens het bottelen. De sterkte van hun standaard bottelingen is 43-45% in volume, maar we bieden ook een selectie van onverdunde Cask Strength whisky aan, gebotteld zonder toevoeging van water.

Om uw genot van al deze uitzonderlijk mooie single malt whisky’s te verhogen, raadt Blackadder u aan om een kleine hoeveelheid water toe te voegen aan de spirit. Dit zal u helpen te genieten van de vele complexe smaken die hierbij los komen in elk glas. Je kunt hiervoor goede kwaliteit kraanwater of gebotteld water gebruiken, met uitzondering van sprankelend of mineraalwater en kraanwater waar veel chloor in zit. Het is beter om geen ijs toe te voegen, want hierdoor koelt de spirit snel af en dat vermindert de afgifte van de natuurlijke smaken.
€ 67,99
Fles
Huidige voorraad: 3
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Schotland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
58.2% vol
Soort whisky
Single Malt
Smaaktype Whisky
Vol & Rijk
Kleur
Koper
Geur
Toffee, karamel, groene appels en lychees, gevolgd door eikenhout en kersenvlaai
Smaak
Diep en kruidig met zware peper, treacle toffee, chocolade met kersen. Met wat meer tijd en een druppel water komt er nog meer smaak vrij
Afdronk
Plakkerig en middellang
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review