Leeftijdscheck

Wij vragen altijd naar uw leeftijd, in de winkels en ook online. Bent u 18 jaar of ouder?

Veraart
Oostdam 28
4651 AW STEENBERGEN

Openingstijden

Ma: gesloten
Di: 09.00 - 18.00 uur
Wo: 09.00 - 18.00 uur
Do: 09.00 - 18.00 uur
Vr: 09.00 - 20.00 uur
Za: 09.00 - 17.00 uur
Zo: gesloten

slijterij wijnhandel Veraart úw topSlijter 100% vakmanschap

Webshop

Exclusief topSlijter
Aanbieding

Metaxa Grand Fine

(0,0 / 5)
Metaxa Grand Fine
Metaxa is de merknaam van een Grieks wijndistillaat met een hoog alcoholpercentage. Het merk is sinds 2000 eigendom van het Franse bedrijf Rémy Cointreau.
In 1880 vestigde de wijnmaker Spyros (Spyridon) Metaxas zich in Piraeus en verwierf enkele wijngaarden op Attica. Na enige tijd experimenteren begon Metaxas met zijn broer Elias in 1888 met de verkoop van een wijnbrand onder hun achternaam Metaxa. Zij hadden de machinerie van een oude distilleerderij in Piraeus opgekocht. Dit resulteerde uiteindelijk na toetreding van nog een broer in de onderneming ΜΕΤΑΧΑ. (Cognacfabriek S.&I.&A. METAXA)
Het procedé is heden ten dage nog altijd hetzelfde. Het most van de Savatiano-, de Sultanina- en de Korinthiakidruif wordt gemengd en daarna twee maal gedistilleerd. Het alcoholpercentage ligt dan tussen de 80 en 85%.
Hierna wordt het distillaat minstens drie jaar bewaard in grote limousin eikenhouten vaten. Tijdens de bewaarperiode verdampt een kleine hoeveelheid alcohol, dit wordt door de keldermeester de tol aan de engelen genoemd. Hierna wordt het distillaat gemengd met een muskaatwijn die op Samos en Limnos gemaakt wordt. Dit mengsel wordt langs rozenblaadjes en diverse kruiden geleid en met gedistilleerd water aangelengd. De samenstelling van de kruiden is bedrijfsgeheim. Na een periode van enkele maanden bij lage temperatuur te zijn bewaard, wordt de Metaxa gefilterd en gebotteld. Het alcoholgehalte bedraagt dan minstens 38%.

Als bedrijfslogo werd een antieke munt gekozen die tijdens de bouw van de eerste fabriek zou zijn gevonden en waarop een krijger staat afgebeeld die op een boot staat met een uil op de boeg. In 1890 opende Metaxa in Odessa een tweede destilleerderij. De wijnbrand Metaxa won een gouden medaille tijdens de wereldtentoonstelling te Bremen in 1895. De drank werd populair onder de hoge adel in vele landen waaronder het hof van Servië en het hof van koning George I van Griekenland. Ook sultan Abdülhamit waardeerde Metaxa bijzonder, waardoor Metaxa op de Turkse markt kwam. In 1915 won Metaxa een grote prijs op de Internationale Tentoonstelling van San Francisco.

In 1968 werd de fabriek verplaatst naar Kifisia, een voorstad van Athene. Sinds 1989 is het merk Metaxa niet meer in handen van de familie Metaxa, en in 2000 werd het bedrijf opgekocht door het Franse drankconcern Remy Cointreau.

Kwaliteitsaanduiding
Het aantal jaren dat de Metaxa op eiken vaten rijpte, staat op het etiket aangegeven met sterren. Hoe meer sterren, hoe hoger de kwaliteit.
.
€ 59,99
Fles
Huidige voorraad: 0
In winkelmand

Etiketinformatie

Land van Herkomst
Griekenland
Inhoud
70 CL
Alcoholpercentage
40% vol
Kleur
Amber
Geur
Kruiden, fruit, eiekenhout, honing.
Smaak
Vol en krachting, zoet en rond.
Afdronk
Lang, zoet en zacht
Er zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product
Plaats een review